Dorpsraad Kerkwijk

online

We hebben 10 gasten en geen leden online

Is uw huis klaar voor uw toekomst

Is uw huis klaar voor uw toekomst?

 

Uw huis is uw thuis. Daar wilt u graag veilig en comfortabel wonen. Maar is uw huis toekomstproof? Als u, nu u fit bent, uw woning of die van uw ouders aanpast heeft u er nu al meer gemak van. En straks kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Wie wil dat nou niet? We noemen dit het ‘opplussen’ van uw woning. In de gemeente Zaltbommel zijn 12 enthousiaste woonadviseurs actief die u hierbij graag en gratis adviseren.

 

Naast hun baan zetten Hans van Grinsven (57) en Vincent Grobben (33) zich graag in voor hun nabije omgeving. Grobben vertelt: “Naast werken en geld verdienen, vind ik het belangrijk wat bij te dragen. De technische invulling bij een woonadvies en het helpen van mensen zijn een goede mix.” Van Grinsven vult aan: “Men is zich vaak niet bewust van de mogelijkheden. Een kleine aanpassing, zoals een extra trapleuning of een camera-bel, kan het verschil maken.” De voornaamste boodschap van Hans en Vincent? “Bel ons gewoon! Wij helpen u graag en kosteloos!”

 

Woonadvies op maat

“Vanuit de gemeente Zaltbommel kregen we trainingen en informatie. Zo weten wij precies wat er allemaal mogelijk is en waar we op moeten letten. We vinden het belangrijk om de specifieke behoeftes van de bewoners te achterhalen en dat dan verder uit te zoeken. Elk woonadvies is dan ook maatwerk.” vertelt Hans van Grinsven. Vincent Grobben vult hem aan: “We kijken ook welke woonadviseur het best past bij de aanvraag die wij binnen krijgen. Gaat het bijvoorbeeld om een woonboerderij met veel trapjes? Dan sturen we een technische specialist.”

 

Woningadviseurs Hans en Vincent: “Bel ons gewoon! Wij helpen u graag en kosteloos!”

 

Kleine aanpassingen maken het verschil

Wanneer u een woonadviseur thuis uitnodigt loopt u samen de vragenlijst van de Gelderse Huistest door. Daarna maakt u samen een rondje door het huis. Al lopende wordt vaak snel duidelijk waar de verbeterpunten zitten. Vaak maken kleine, laagdrempelige aanpassingen het verschil om in een comfortabel en veilig thuis te blijven wonen. Daarnaast verfraaien ze vaak uw huis, omdat de hulpmiddelen er tegenwoordig prachtig uit zien. Een handvat of trapleuning aan beide zijde van de trap helpt u om gemakkelijk de trap op te komen. Voorkom dat u uitglijdt op uw gladde badkamervloer door het (laten) opruwen van uw badkamertegels. De woonadviseur weet waar de producten te koop zijn. Wanneer u een woning van de Woningstichting huurt kosten aanpassingen u in sommige gevallen niets. Huurwoningen moeten namelijk aan wettelijke eisen voldoen.

 

Voor wie?

De gratis woontest is voor iedereen in de Bommelerwaard. Vincent: “De woontest is er echt voor iedereen, wij adviseren met name 50-ers om ons eens te bellen voor een afspraak. Dat lijkt gek, omdat mensen in die leeftijd zich fit voelen en niet het gevoel hebben dat er iets nodig is. Toch is het juist in die leeftijd goed om te alvast vooruit te kijken. Daarnaast hebben mensen in die leeftijd vaak familieleden, zoals ouders, voor wie een aanpassing wel heel relevant kan zijn. Zij zien dan in ieder geval de mogelijkheden en kunnen hun ouders hierin dan beter helpen of adviseren, of ons met hen in contact brengen voor een woningadvies.”

 

Afspraak maken?

Wilt u een gratis woontest laten uitvoeren? Maak dan een afspraak via 14 0418 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In Maasdriel mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit initiatief vanuit de Provincie Gelderland startte begin 2014. De voornaamste reden van het project is valpreventie. Te vaak nog overlijden mensen aan de gevolgen van een val in of rondom huis.

 

“Hulpmiddelen zijn niet alleen handig, ze verfraaien uw huis ook. Het lijkt op design en is vaak een meerwaarde voor uw huis.”

 

 

 

 

Handige tips van de woonadviseurs:

 

 1.     Wist u dat veel ongelukken ’s nachts gebeuren? Plaats een groen nachtlampje in plaats van een gewoon wit lampje, zo kunt u ’s nachts de weg naar het toilet vinden zonder uw partner wakker te maken.

 

2.     Bezoek de LieverThuis-beurs; hier maakt u kennis met een gevarieerde groep aanbieders die u laat zien wat allemaal mogelijk is om comfortabel, veilig en met plezier thuis te blijven wonen. Meer informatie vindt u op: www.lieverthuis.info.

 

3.     Voorkom vallen! Zorg bijvoorbeeld dat u zich bij de trap goed kunt vasthouden

 

4.     Haal de deurbel naar u toe. Door het plaatsen van een draadloze deurbel kunt u de bel plaatsen waar u wilt en hoort u de bel beter.

 

5.     Werk opstapjes weg door middel van een glooiende helling of plaats een handvat of handgreep bij de deur.

 

6.     Er zijn steeds meer elektronische hulpmiddelen te verkrijgen. Zoals een sensor die alarm slaat wanneer u anderhalve dag niet in of uit bed bent gekomen. Of een deurbel met camera zodat u kunt zien wie er aan de deur staat en de deur automatisch open kunt maken. Dat scheelt haasten naar de voordeur.

 

7.     Hulpmiddelen voor in de badkamer worden steeds moderner. Naast de witte, zorg-achtige douchebeugels zijn er tegenwoordige ook  mooie moderne oplossingen verkrijgbaar. 

 

 

 

 


Onderschrift: Vincent Grobben en Hans van Grinsven, woningadviseurs in de gemeente Zaltbommel

Copyright © 2014 Dorpsraad Kerkwijk