Dorpsraad Kerkwijk

online

We hebben 5 gasten en geen leden online

Alzheimer Café Bommelerwaard

Beste bewoners,

 

graag willen wij u informeren over het programma van het Alzheimer Café Bommelerwaard:

 

Op donderdag 21 maart 2019 wordt in Partycentrum De Weesboom, Voorstraat 17, 5324 AT Ammerzoden weer een avond van Alzheimer Café Bommelerwaard georganiseerd.

 

Thema: Leven met dementie

 

Als de diagnose is gesteld en u weet dat u of uw naaste dementie heeft betekent dat meestal het einde van een lange  periode van onzekerheid. Maar het is ook een klap; Dementie is een ingrijpende ziekte en heeft een grote impact op u leven.  Bij dementie leiden beschadigingen in de hersenen ertoe dat het functioneren geleidelijk achteruit gaat. Stoornissen in het geheugen vallen vaak het meest op. Maar ook alledaagse vaardigheden, spraak en besef van tijd kunnen worden aangetast. 

In het dagelijks functioneren van mensen leiden deze verschijnselen vaak tot lastige situaties. Denk aan lichamelijke verzorging, eten, alleen naar buiten gaan en autorijden. Zo maar een greep uit voorbeelden waarmee men voor lastige keuzes  komt te staan.

 

Vanavond gaan we aan de hand van een korte film in gesprek met elkaar over leven met dementie en hoe hier op een goede manier mee om te gaan. 

 

Gespreksleider Marten Tel en  Nicole Faber 

 

Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. 

Kom gerust kijken. De toegang is gratis.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met: 

Marten Tel, geestelijk verzorger, T 073-611 9170

Eelke Visser, psycholoog, T 06-20207635

Alzheimer Café Bommelerwaard

Copyright © 2014 Dorpsraad Kerkwijk